Pfff… al die gezelligheid

 Aanstaande donderdag is het pakjesavond. Superspannend voor alle kinderen die al weken in de ban zijn van Sinterklaas en zijn Pieten. Volop liedjes aan het draaien, schoen zetten, Pieten op school. Zie dan de rust maar te bewaren. En op de achtergrond zijn (groot)ouders bezig met het regelen van de schoenkado’s en pakjesavond. Geweldige tijd!

De Sint verlaat het land en de kerstversiering komt er weer in. En weer door… Verplichtingen waar je wel of niet zo’n zin in hebt. Hoe ga je hiermee om? Hierbij wat tips:

Plan de populaire me-time in. Boek een massage, wandel in het bos, ga een dagje naar de sauna, plan datenight met je partner in of ga sporten. Even opladen in je eigen ritme. Ja, ondanks dat je het al druk hebt. Juist daarom!

. Bereid je voor. Door de kadootjes alvast online te bestellen, boodschappenlijstjes in te vullen heb je al grip vóórdat er drukte is.

. Ga op tijd naar bed. Onze slaaptherapeuten José en Ramon adviseren een vaste tijd te hanteren voor het naar bed gaan en opstaan. Pak dat extra half uurtje als het een keer lukt.

. Zorg voor rustmomenten op de dag. Dit zal resulteren in een betere nachtrust. Zo blijf je fit overdag en kan je de drukte beter aan.

. Kom eens langs bij één van onze ontspanninglessen. Kijk op onze website onder Informatie voor de sportlessen bij jou in de buurt.

. Delegeer. Iedereen kan meehelpen met versieren, koken, regelen. Soms denk je dat jij het allemaal alleen moet doen. Maar dat hoeft helemaal niet. Heb je wel eens bedacht dat je met je gezin allemaal een gerechtje kunt koken. Iedereen staat kort in de keuken en wisselt elkaar zo af.

. Doe iets voor een ander. Niet iedereen heeft makkelijk in december. Misschien kan jij jouw buurvrouw wel helpen met de voorbereidingen, kan je een kerstbrood langsbrengen en samen koffie drinken. Iets doen voor een ander draagt bij aan jouw eigen geluksgevoel.

Ga genieten van de gezellige decembermaand! Je mindset is hierin zeker belangrijk. Als je van te voren denkt: “Wat is het weer druk, ik heb er geen zin in.” dan wordt het ook niet leuk. Leef bij de dag en denk vooral aan de mooie momenten die je met elkaar creëert. Wees dankbaar voor wie er zijn. Terwijl je daarbij herinnert wie er helaas niet meer bij kunnen zijn. 

Wij wensen jullie een fijne december maand!