Met LEEF! winterfit

 We zitten weer volop in de herfst. Het seizoen van verandering. Veel mensen ervaren onrust of juist een positieve flow om met nieuwe ideeën aan de gang te gaan. De herfst stuurt ons meer naar binnen. In ons hoofd om na te denken waar we staan en vooral waar we heen willen. En in onze huizen, waar de haakbolletjes tevoorschijn worden gehaald en de wielrenfietsen opgeborgen in de schuur.

November is net gestart. Dat betekent voor ons in Noord-Holland volgende week SintMaarten op 11 november. De week erna komt Sinterklaas aan en dus begin je als ouder met de voorbereidingen van december. Deze maanden eet je meer, snoep je meer, kruip je onder een kleedje op de bank en scrol je door Netflix. Heerlijk!

Waar je in de zomer nog lekker aan het sporten was in het bos, het duin of op het strand, is het in de herfst en winter toch minder aantrekkelijk geworden om naar buiten te gaan. En even gas terug is prima. Denk wel goed na over hoe jij de winterperiode door wilt komen. Je weet nu eigenlijk ook al dat je er in het voorjaar achter komt dat je niet gesport hebt of te weinig. Dat al dat lekkere eten toch wat kilootjes extra hebben opgeleverd.

 

We zien het bij onszelf en onze klanten dat het lastig is fit de donkere maanden door te komen. Daarom 5 tips om de herfst en winter fit door te komen:

  1. Blijf in beweging! Kies een sport die je binnen kunt doen. Maak je lid van de sportschool voor de wintermaanden zodat je jouw buitentrainingen direct kunt oppakken in de lente. Bij onze LEEF! vestiging Zaandam, Krommenie en Obdam hebben we verschillende groepslessen naast het fitnessen. Dat maakt het sporten gelijk een stuk leuker!
  2. Maak wandelingen buiten: in het bos, op het strand of doe een avondwandelingetje door de wijk. Je bent in ieder geval even buiten. Je activeert het lichaam, eet daardoor gezonder en wordt sneller herinnert aan gezondere keuzes. En je wandelt dus eet je niet die speculaas op die in je kast ligt te branden.
  3. Zorg dat je drie maaltijden eet die jou genoeg energie geven en je niet doen verlangen naar tussendoortjes.
  4. Houd het bij 5 stuks en eet niet gelijk een hele zak kruidnootjes.
  5. Ga op tijd naar bed. Doordat we ’s avonds vaker binnen blijven is Netflix verleidelijk. Voor je het weet lig je later in bed dan gepland. Als je zorgt voor een goede nachtrust en voldoende slaaptijd sta je fris op. Je bent meer gemotiveerd gezond te leven!
  6. Wij zien je graag in beweging! Nog meer tips nodig of wil je even overleggen wat het beste bij je past: bel of kom gezellig langs!