LEEF! UNIVERSITY

Zo hebben Ilse en Romy een presentatie gegeven over artrose en het netwerk waarin zij actief betrokken zijn. Nathalie heeft haar bergen kennis over handtherapie met ons gedeeld. Carpaal tunnel syndroom, triggerfinger, maar ook artrose zijn het onderwerp van gesprek geweest. Laura heeft iedereen even kritisch naar zichzelf laten kijken. ‘Ben je een oplossingsgerichte therapeut of een probleemgerichte therapeut? Als iemand je vraagt om alle blauwe objecten in de ruimte op te noemen, zie je de rode objecten dan nog wel?’ Wie weet merkt u straks wel een verschil in het stellen van vragen tijdens een behandeling van uw eigen fysiotherapeut! Hessel stelde tijdens zijn presentatie de vraag wat wij denken dat het de baas gemiddeld kost als een werknemer met klachten thuis zit? Gemiddeld is dit 230 euro per dag. Dit is veel meer dan werkgevers in eerste instantie inschatten. Hessel is daarom bezig om arbeidsrevalidatie meer te integreren binnen LEEF!. Op deze manier kunnen wij zowel werknemers als werkgevers beter van dienst zijn. Als laatste spreker van de dag was Liesbeth aan de beurt. Liesbeth is onze sportarts en vertelde over de verschillende (sport)keuringen die mogelijk zijn bij LEEF! en legde hierbij uit welke sportkeuring geschikt is voor welke doeleinden. Hierbij werd al snel duidelijk dat niet alleen topsporters, maar juist ook mensen die niet of weinig sporten baat hebben bij een keuring. Een sportmedische keuring geeft iemand inzicht in de lichamelijke gezondheid en conditie. Wist u dat de meeste zorgverzekeraars deze sportmedische onderzoeken of keuringen vergoeden vanuit de aanvullende verzekering?

Onder het genot van vers bereidde pizza en een bordje pasta van Pizza Station Dolomiti Obdam werden alle onderwerpen nog een keertje goed met elkaar besproken. Met alle vergaarde kennis en ontmoetingen met nieuwe collega’s gaat LEEF! weer vol energie aan de slag